Bird’s Eldorado workcamp in Serbia

fullimagename


Want to learn about the benefits of our courses? Click here: https://smokinya.com/testimonials/


14/08/2022 – 27/08/2022, Serbia


Bird’s Eldorado, workcamp
14/08/2022 – 27/08/2022
Obedska Bara, Serbia
Deadline for applications: ASAP


ВАЖНО! Първо прочетете наръчника за успешно кандидатстване.


By applying to this course you take responsibility and risks. Inform yourself about the regulation and potential risks. Smokinya Foundation cannot be held liable for any of the potential risks, and this post is only with informative and popularising purposes.

fullimagename

Работа
По време на работния лагер основната работна дейност ще се извършва в северната и източната част на “Подковата”. Голяма вдлъбнатина, разположена в тази част на езерото, е запълнена от гъста растителност от бяла върба, сребролистна топола и ясен, съчетана с големи количества сухи листа, мъртви клони и дънери, което сериозно намалява дебита на наводненията. Работата ще се състои в разчистване на вдлъбнатината, изрязване на храстите, отстраняване на стволовете на дърветата и изгаряне на по-малките клони. Най-подходящият период за подобна дейност е август, тъй като достъпът до депресията, която през лятото изсъхва, е по-лесен. Също така ще извършим някои почистващи дейности – ще съберем отпадъците, които са останали в района след наводненията. Работата е физически трудна, но не прекалено тежка.

Настаняване и храна
Настаняването ще бъде в две реновирани къщи в Етнопарка. Храната ще бъде осигурена и приготвена от местен готвач. Някои ястия ще се приготвят от доброволците. Мястото за настаняване е в края на село Купиново (около 2500 жители) и на 7 км от село Обрез (2000 жители), където ще бъде и работната ни площадка. Къщите са от XIX в., което означава, че една от тях е напълно запазена във вида, в който е била по онова време – без електричество и течаща вода. Ще спите на пода, матраци ще ви бъдат предоставени, но трябва да си вземете спален чувал! Ако предпочитате да спите на палатка, можете да си донесете такава, тъй като има голям двор, където можете да я поставите.

ЗАБЕЛЕЖКА: доброволците ще трябва да заплатят здравната си застраховка и пътните си разходи до Сърбия и обратно.
Има такса RSD 6000, което е около 99,96 лева

За всякакви допълнителни въпроси не се колебайте да се свържете с: incoming@mis.org.rs.

Read more details in the infopack.

Want to learn about the benefits of our courses? Click here: https://smokinya.com/testimonials/


More information: Info letter

Should you have a question, contact us: info@smokinya.com.

Sign up for our newsletter.

By applying to this course you take responsibility and risks. Inform yourself about the regulation and potential risks. Smokinya Foundation cannot be held liable for any of the potential risks, and this post is only for informative and popularising purposes.

 

Bird’s Eldorado workcamp in Serbia
Tags: