View this email in your browser
English

Информационен бюлетин

Клуб Смокиня

 

От юли насам клубът "Smokinya" напредва и ние сме щастливи да провеждаме ежеседмични срещи вечер, за да споделяме и да каним младите хора от общността да се забавляват със забавни дейности.

 

Ето кратък план на това, което се случи през септември, и какво предстои през октомври!

Научи повече

НОВ КУРС, НОВО НАЧАЛО: ОКТОМВРИ 2022 Г.

Обучения, обмен и възможности

Стажове
 

Както знаете, във фондация Смокиня работим с международни доброволци, за да помогнем на младежите да намерят европейски възможности, а сега търсим млади хора, които искат да придобият нов работен опит като стажанти в интересна среда, като направят първата си стъпка към мечтаната кариера! Ако се присъедините към нас, ще бъдете запознати с организацията и ще бъдете обучени как работим. Ще бъдете наблюдавани и напътствани по начин, по който сами да си поставяте цели и да научите, практикувате, развивате и овладявате някои важни житейски умения и компетенции; работа в екип, сътрудничество, умение да се учиш, управление на времето, комуникационни и коучинг умения, иницииране на проекти от А до Я и много други! Звучи страхотно, нали? Тогава кликнете върху следния линк и станете част от екипа!

Кандидатствайте сега
Възможности за Евродеск
 

Във фондация Смокиня знаем, че ако сте тук и четете тези думи, то е защото се интересувате от Европейския съюз и от това, което се случва в него. Поради тези причини и възползвайки се от Европейската година на младежта, сме повече от убедени, че следните съвети, предоставени от платформата Евродеск, за това как да намерите и да кандидатствате за възможности в чужбина, ще ви бъдат особено интересни. Затова не чакайте повече и ги разгледайте сега! А ако не сте чували за Евродеск, не се притеснявайте, кликнете върху бутона и открийте нов хоризонт от възможности!

Научи повече
Share the Authentic – Kурс за обучение
 
Отделяли ли сте някога секунда, за да се замислите за значението на вашия глас? Бихте ли искали да се научите как да го използвате правилно, за да постигате по-добри резултати в ежедневието си? Ако е така, не можете да пропуснете тази възможност да прекарате десет дни в сърцето на Италия, където ще бъдете обучени да изследвате и изпробвате нови гласови техники и инструменти, които ще ви помогнат да откриете нови функции на гласа и как те влияят на образа, който давате на другите. Ако в момента работите с обществеността или мечтата ви е да го направите, е дошъл моментът да започнете да използвате гласа си професионално; открийте как работи методът на разказване на истории, като включите тялото си в интензивен процес на преживяване, и направете промяна към по-добро в живота си. Няма да съжалявате, запишете се още днес!
Кандидатствайте сега
Lead On - Kурс за обучение
 
Как да стана по-уверен в ролята си на лидер? Кои са силните ми страни, върху които мога да се развивам? Как мога да бъда по-отговорен за въздействието, което оказвам в живота си? Къде намирам вдъхновение за себе си и как мога да стана вдъхновяващ за другите? Ако в главата ви се въртят въпроси като тези, тази възможност определено е за вас. Благодарение на Youthtopia, неформална младежка група, установена в Ираклион (Гърция), и нейния метод на обучение Synergy, сега имате възможност да се превърнете в лидер чрез опит, основан на серия от интензивни курсове за личностно развитие, които са изключително неформални, но се провеждат чрез преживяване, като карат участниците да се занимават с теми и концепции за автоматично поведение, модели, приобщаване, сътрудничество, комуникация, автентичност, почтеност и отговорност, наред с много други аспекти. Поемете лидерството в живота си, кандидатствайте сега!
Кандидатствайте сега
Next Step For Leaders – Курс на обучение
 
Управление на проекти и писане, организационни умения, разрешаване на конфликти, изграждане на екипи... Всички тези умения са високо ценени на днешния пазар на труда. Има обаче още една характеристика, изключително търсена от работодателите в повечето сектори, която е трудно да се притежава, а още по-сложно е да се придобие - лидерството. Сега, благодарение на програма "Еразъм+", имате възможност да участвате в курс за обучение в Холоко (Унгария), специално насочен към личностното развитие чрез саморефлексия, изобретателност, отговорност и самопознание, като ключови моменти, които ще ви покажат пътя към подобряване на лидерските ви умения и превръщането ви в истински лидер в професионалния и личния ви живот. Някои влакове не минават два пъти, грабнете тази възможност сега! 
Кандидатствайте сега

Новини, събития и дейности

Смокиня Подкаст
 
Обичате ли да пътувате? Може би смятате, че бъдещето ви е в чужбина? Или просто обичате да се забавлявате в добра компания? Тогава имате късмет, защото нашият международен екип наскоро създаде " Смокиня Подкаст" - цифрово и онлайн радиопредаване, което ще засегне много различни теми, свързани с младежта, като заетост, предприемачество, обучение и работа в чужбина, житейски опит и много други. През този втори сезон ще говорим за доброволчеството, програмите "Еразъм", работата или обучението в чужбина благодарение на личния опит на местни хора и някои от нашите мотивирани участници във фондация "Смокиня". Ще пропуснете ли тази възможност? Кликнете върху бутона по-долу и се наслаждавайте, учете и се смейте.
Играйте
Европейски младежки портал
 
Знаете ли какво представлява Европейският младежки портал? И програмата "Европейски корпус за солидарност"? Надяваме се, че е така, но в случай че не знаете, тук имате добър шанс да направите промяна в живота си. Сега, когато лятното време свърши и започва новият курс, с удоволствие ви насърчаваме да погледнете към тези онлайн ресурси, където можете да намерите преживяването на живота си, повече от 2000 различни възможности, които ви очакват в целия европейски континент! Създайте си акаунт, качете данните си, потърсете интересен проект и започнете ново пътешествие като доброволец на ЕСС. Демокрация, младежко участие, образование, предприемачество, изменение на климата.... Има толкова много различни теми! Изберете своята и кандидатствайте още днес!
Възпроизвеждане на видео
Курс за обучение на младежки водачи - заключителна рефлексия
 
Да прекараш десет дни с нови хора винаги е преживяване, но да споделиш десет дни с млади хора от шест различни държави е началото на нов живот. Точно това направихме във фондация "Смокиня" през месец септември, като координирахме и организирахме един страхотен проект по програма "Еразъм+" в красивия и древен град Пловдив, който, можем да кажем, беше абсолютно успешен. Създаден, за да даде на нашите международни участници нова и предизвикателна перспектива за себе си, в личен и професионален план, той беше дълбок процес и за нашия екип, който видя как участниците променят отношението си към живота, работата и взаимоотношенията в период, изпълнен с интензивни дейности, предназначени да развият критичното им мислене, като същевременно освободят скритите емоции. Няма думи, които да го обяснят, но се опитахме да обобщим това преживяване в новата ни уеб статия. Не забравяйте да я разгледате, но внимавайте, след това може да изпитате силно желание да се присъедините към нас следващия път!
Научи повече
Пъстро преобразяване
 
Във фондация Smokinya твърдо защитаваме смелостта да преследваш мечтите си, независимо какво мисли за това останалата част от света; ако имаш цел, започни да работиш по нея, за да я осъществиш. В този смисъл обмисляхме да обновим облика на историческата сграда, в която се намира нашият офис, така че въпреки липсата на предишен опит решихме да рискуваме и да направим промяна! Благодарение на креативността и подкрепата на нашия международен екип от доброволци, както и на дългогодишните ни приятели и поддръжници, резултатът не би могъл да бъде по-добър, тъй като отразява общия ни ангажимент и споделените ценности с Европейския съюз и Организацията на обединените нации. Разбира се, не беше лесно и трябваше да изтрием и рестартираме процеса няколко пъти, докато най-накрая постигнем желаните идеи, но си заслужаваше абсолютно всичко. Любопитно ли ви е? Гледайте нашия видеоклип и елате да ни посетите, сигурни сме, че ще останете изненадани!
Възпроизвеждане на видео
Споделяне на добри вибрации, разпространяване на нашата работа
 
Като младежка неправителствена организация, насочена към международната мобилност, и като мултипликатор на Евродеск, във фондация Smokinya работим усилено 365 дни в годината, за да можем да ви предложим възможно най-много възможности в цяла Европа. Освен това координираме различни седмични и месечни дейности - от семинари, лингвистични кафета и игри за неформално образование до събития за почистване - с цел да ви осигурим безопасна среда, в която да развиете уменията си, както лични, така и професионални, като се възползвате от нашите ресурси и опита на международния екип. Цялата тази работа обаче би била безсмислена без хора, с които да я споделите. Ето защо нашите мотивирани доброволци обикалят улиците и официалните институции в Пловдив, за да популяризират кои сме ние, какво правим и по-специално какво можем да ви предложим. Може би сте ги виждали, така че следващия път не се срамувайте и ги попитайте как да си сътрудничите с нас. Те няма да ви ухапят!
Възпроизвеждане на видео

Клуб Смокиня

КАКВО СЛЕДВА?: ОКТОМВРИ 2022 Г.

Октомври 2022 г.
 

Започва нов курс и с него идват много промени, но това съвсем не означава, че са лоши! Когато една врата се затваря, винаги се отваря нов прозорец и това е философията, която следваме във фондация Smokinya. Затова не се притеснявайте твърде много за началото на новата учебна година, ние сме подготвили много творчески дейности и вълнуващи възможности, за да направим вашия октомври по-як от всякога. Следете нашите социални мрежи, обещаваме ви страхотни изненади. Елате и вижте, включете се и се развивайте!

Научи повече
Какъв е опитът и успехите на предишни
участници в нашите курсове по Еразъм+?
Научи повече

Благодарим ви, че четете нашия бюлетин!

Smokinya Foundation website
Smokinya Foundation Facebook page
Smokinya Foundation Instagram profile
Smokinya Foundation Youtube channel
Smokinya Foundation LinkedIn
Авторско право © 2021 Фондация "Смокиня" , Всички права запазени.

Нашият адрес е :
Фондация "Смокиня", ул. "Бетовен" №12, Пловдив 4000, Bulgaria

Тук можете да се отпишете от този списък.