English

Информационен бюлетин

Клуб Смокиня

 

От юли клуб Смокиня напредва, а ние с радост организираме ежеседмични срещи вечер, на които каним млади хора да си прекарат добре със забавни активности.
 

Ето и кратък план на събитията през декември!

Научи повече

Старт екип, Нов Екип

Последно довиждане

 

След една година сред нас, Калда, нашият грузински доброволец, завърши програмата си на Европейския корпус за солидарност във Фондация Смокиня. Ежедневни срещи, участия в международни проекти, курсове за обучение и най-вече невероятни хора... Сигурни сме, че тя никога няма да забрави това уникално изживяване от съвместната работа!

Научи повече

Бенвенута в България
 

Мотивирана след няколкомесечната си работа в Албания с роми и благодарение на обучението си по политически науки и международни отношения, освен познанията си като доброволец в организацията на Червения кръст, Валентина решава да напусне родния си град Перуджа, един от най-красивите региони на Италия, да се присъедини към нас и прекара цяла година. Нека направим промяна заедно.

Научи повече

Испанеца
 

Завършил история и европейски науки, а също и играч на ръгби в продължение на много години, Дейвид се сбогува с неговите приятели и роднини в Паленсия, малък град, разположен в северната част на Испания, с цел да научи повече за социалните, политическите и икономическите европейски предизвикателства и работи за по-интегриран ЕС от другата страна на континента. Сигурни сме, че той ще го постигне!

Научи повече

С любов от Русия
 

Близо до границата с Финландия има огромен и прекрасен град, наречен „Северната Венеция“. Говорим за Санкт Петербург, където Маша, нашата рускиня, живееше, докато не реши да вземе куфарите и да дойде в България като доброволец. Със силна подготовка в областта на музиката, педагогиката, фитнеса и изкуствата, тя иска да открие други начини на живот и да усети вкуса на невероятно преживяване в чужбина.

Научи повече

Сибир: последния фронт
 

Не е нужно да ходите в Арктика, за да усетите температури от минус 35º или да се възхищавате на дивата природа, просто пътувайте до Сибир, истинското сърце на Русия. Там живее Игор, нашият смел нов доброволец, който след като завърши обучението си по инженерство и придоби професионален опит, работейки в електростанция, реши, че е време да направи крачката, да дойде на Балканите и да помогне на хората в нужда чрез програмата ESC.

Научи повече

Здравей, Австрия!
 

След няколко години усилено обучение, за да стане социален работник, Вики, най-новият член на екипа на Смокиня, взе решение да напусне Австрия, своята родина, за да подкрепя нас и хората в нужда в Пловдив. Въпреки че е с нас само от няколко дни, нейната мотивация и радост вече ни помогнаха да работим по-добре заедно. Бъдете подготвени, умът й е пълен с нови проекти и идеи за следващите месеци!

Научи повече

Смокиня по улиците

Събиране за барбекю
 

Добра храна, топли напитки и най-вече отлична компания. Какво друго бихме могли да пожелаем? Преди няколко седмици организирахме международно барбекю с българи и доброволци от други неправителствени организации от София (някои от тях дори от Карибите!) и резултатът беше невероятен. Няколко часа шеги, забавни истории и личностно развитие благодарение на желанието да научите повече за различните култури.

Научи повече

Сподели своята история
 

Ако искате да постигнете нещо, отидете и вземете това, от което имате нужда. Точно това направихме във фондация „Смокиня“, когато, за да разберем повече за културното разнообразие, присъстващо в Пловдив, се съгласихме да вземем микрофоните, камерите и палтата си и да излезем на улицата да записваме интервюта с нормални хора. Чисти социални науки.

Научи повече

Среща във факултета по медицина
 

Смокиня не би съществувал без помощта на нашите гости и последователи, особено без подкрепата на младите хора. Поради тази причина нашият доброволчески екип отиде в университета, за да прекара известно време в среща със студенти от Факултета по медицина, където споделихме с тях какво правим, какво предлагаме и как могат да се възползват от тези възможности. Ще повторим тази дейност и в бъдеще!

Научи повече

Чист парк за колела
 

Без почистване няма парти. Всеки иска, когато техните деца и тези, които не са съвсем деца отидат в парка да се забавляват и да могат да се наслаждават без риск в здравословна среда. Поради това екипът на Смокиня реши да вземе чанти и ръкавици и с малко мотивация нашите доброволци отидоха да почистят целия Bike Park в близост до Plovdiv Mall Center. Сега е фантастично за практикуване на акробатика!

Научи повече

Обучителни уъркшопи

Дигитални умения
 

Фалшиви новини, онлайн безопасност и поверителност, защита на данните, как да търсим адекватна информация... Тези теми сега са по-актуални и необходими, отколкото никога до сега, затова от Smokinya решихме да организираме интересен публичен семинар, фокусиран върху тези теми, специално относно използването на Google търсачката. Сега нашите последователи нямат извинение да се провалят в тълпата на хакери и спамери!

Научи повече

Лингвистично Кафе
 

Не цялото знание се намира вътре в книгите, хората също трябва да социализират, да съпреживяват с другите, за да имат удовлетворяващ и щастлив живот. Поради това през този месец отпразнувахме Лингвистично кафе, неформална среща в нашия офис, където нашите гости имаха възможността да упражнят езиковите си умения на руски, френски, италиански, испански и английски, да се срещнат с нови приятели и, разбира се, да пият кафе в добра компания.

Научи повече

Професоинални възможности в Е.С.
 

Европейският съюз е пълен с възможности за всички, особено за младите хора. Проблемът е, че са доста непознати. Поради тези причини в Смокиня искахме да покажем как се работи в европейските институции, органи и агенции чрез семинар и го направихме. Говорихме за формални изисквания, стажове, актуални свободни работни места, постоянна работа и приемни изпити, освен няколкото примера взети от практически тестове. Сега зависи само от вас!

Научи повече

КИНЕДОК ВРЕМЕ
 

Филми, пуканки, топли напитки и приятели... Звучи добре, нали? Това е Кинедок, нашето културно събитие, предназначено да представи на младите хора филми и истории от различни страни на социални, политически и религиозни теми. Изживяване, което не е само забавно, но и идеално за преосмисляне на настоящите ценности и предизвикателства по света.

Научи повече

Медийна грамотност
 

Добре е да внимаваме с фалшивите новини,  да бъдем критични към информацията, която получаваме от медиите; под думите могат да се крият вторични политически намерения. И така, какво по-добро от това да научите в динамична група с международни хора как да разберете истинското значение на новините и информацията? Това направихме по време на нашето събитие за медийна грамотност в Jazz Caffe. Учете се, като се наслаждавате!

Научи повече

Обучение чрез ролеви ситуации
 

Интересувате ли се от ролеви игри? Тогава няма как да пропуснете събитието, което от Смокиня сме подготвили за следващите седмици. Ще бъде малка изненада за всички, така че ще трябва да присъствате, за да научите повече за него! Както и да е, ние не сме толкова лоши, така че ви дадем малък жокер: Съвременни извънредни ситуации. Елате и вижте!

Научи повече

Декември се задава

Коледен workshop "Парченце коледна магия"
 

Зимата идва, а това означава... Коледа! В този клуб Смокиня ще практикуваме как да подготвим личните си коледни подаръци и украшения, за да имаме супер специален детайл с нашите скъпи роднини и приятели следващия месец. Нещо оригинално, различно и най-вече на ниска цена.

 

Лингвистично кафе
 

Последното ни лингвистично кафе беше толкова успешно, че много хора ни казаха да организираме ново. Не всеки ден имаме шанса да приложим на практика езиковите си умения с международни хора безплатно, нали? Е, петицията на нашите поддръжници е чута. Още едно лингвистично кафе ще се проведе през декември, така че подгответе дневния си ред и оставете малко място. Това е за вас!

 

Коледното парти на Смокиня
 

Както всяка година, от Фондация Смокиня искаме да изразим нашата благодарност към всички наши седмични гости, последователи и партньори за тяхната фантастична помощ, подкрепа и грижа. Това не би било възможно без тях! Така че ще подготвим коледно събиране, за да се сбогуваме с тази странна година и да отпразнуваме заедно настъпването на нов период, пълен с вълнуващи предизвикателства, възможности и нови хора. Очакваме ви.

Научи повече
Какви са опита и успехите на предишните участници?
Научи повече

Благодарим ви, че прочетохте нашия бюлетин

Smokinya Foundation website
Smokinya Foundation Facebook page
Smokinya Foundation Instagram profile
Smokinya Foundation Youtube channel
Smokinya Foundation LinkedIn
Авторско право © 2021 Фондация "Смокиня" , Всички права запазени.

Нашият адрес е :
Фондация "Смокиня", ул. "Бетовен" №12, Пловдив 4000, Bulgaria

Тук можете да се отпишете от този списък.