English
Информационен бюлетин

Клуб Смокиня

 

Този месец вече имахме две събирания на Клуб Смокиня.
Второто беше на Младежкия хълм, където представихме кръг на креативността с идеята да помогнем на участниците в Клуб Смокиня да намерят най-добрия възможен начин да осъществят идеите си. От първото събитие, на което се събраха около 20 участници, имаме над 30 идеи за това какво може да се направи, за да се промени и подобри нашата реалност и среда.
Стъпка по стъпка участваме все повече в пловдивската общност с хора, които искат да допринесат за доброто на своя град. Участниците в нашия клуб имат много страхотни идеи за това какво могат да направят и как.
С нашата помощ и сътрудничество можем да постигнем всичко това заедно.

Научи повече

Новият епизод на Шоуто на Смокиня излиза!

Петият епизод на Шоуто на Смокиня е за съвременния и традиционния начин на живот и как могат да се комбинират заедно. Владан и Ненко обсъдиха неуспехите и преодоляването им, а Ненко сподели своята история и мнението си за съчетаването на различни начини на живот. Накрая сподели интересни истории за царството на гъбите и защо и как те могат да се окажат устойчив източник на храна в бъдеще.

Абонирайте се за нашия канал в Youtube и бъдете първи, които ще видите новите епизоди на Smokinya Show!

Абонирай се

Всеки месец правим прожекции на документални филми, които всеки може да посети.
На следващата прожекция ще гледаме чешкия филм “Централна автогара”. Някога подарък за гражданите на Тел Авив, сега автогарата служи за убежище на бежанци от цял свят. Йонатан развежда хора там от 17 години и им показва тъмната страна на автогарата. Той открива общности на места, които се предполага, че остават скрити. Тези общности пазят своите традиции и ценности и искат да опазят новия си дом. По този начин сградата отразява светът и обществото отвън. 

Научи повече

Възможност за доброволчествo

EntrepreneurSHIP
Понеси се по своята вълна

Имаме нова възможност за доброволчество, подкрепено от Еропейски корпус за солидарност, за пет учасници, който да живейат една година в Пловдив като доброволци във Фондация Смокиня.
Кандидатствай

Възможности в Европа

Steps to Connection – обучение в Италия
15 - 24 септември 2021, Италия

Обучение за ненасилствена комуникация Ненасилствената комуникация е уникален подход, който е много нужен на всички нива в нашето обществото и общностите ни, особено за хора, които работят с младежи.
 
Кандидатствай
Greenspiration – младежки обмен в Румъния
2 - 10 август 2021, Румъния

Младежки обмен за рециклиране и устойчивост В тази програма ще имате възможност да научите няколко метода за рециклиране и ъпсайклинг. Ще научите и как да създавате уникални дизайнерски предмети с тях. 
Кандидатствай

My climate step обучение в Чехия
21 -  30 август 2021, Чехия
 

Обучение за климатичните промени и опазване на околната среда Целта на обучението е практикуването на устойчивост и нулев отпадък на лично ниво, адресирането на климатичните промени с конкретни действия и младежка работа, както и осъзнаването и разбирането на собствените емоции и усещания. 

 

Кандидатствай
“Compassion in Action” - обучение в Чехия
12 - 20 октомври 2021, Чехия

Целта на обучението е представяне на метода на съпричастно общуване, развит от Маршал Розенберг, както и други методи. Комуникацията, която целим да развием с този проект, се основава на свързване с нуждите на другия и изразяване на своите собствени. Идеята е така да се разгледа и подобри разбирането на нашите собствени връзки, общности и страни.
Кандидатствай
Благодарим ви, че прочетохте нашия бюлетин
Smokinya Foundation website
Smokinya Foundation Facebook page
Smokinya Foundation Instagram profile
Smokinya Foundation Youtube channel
Smokinya Foundation LinkedIn
Авторско право © 2021 Фондация "Смокиня" , Всички права запазени.

Нашият адрес е :
Фондация "Смокиня", ул. "Бетовен" №12, Пловдив 4000, Bulgaria

Тук можете да се отпишете от този списък.