English

Информационен бюлетин

Клуб Смокиня

От юли клуб Смокиня напредва, а ние с радост организираме ежеседмични срещи вечер, на които каним млади хора да си прекарат добре със забавни активности.
 

Ето кратък план на това, което се случи през февруари, и какво предстои през Март!

Научи повече

ФЕВРУАРИ 2022: КРАТЪК, НО НАТОВАРЕН МЕСЕЦ

Обучение, обмен и възможности

Стажове
 

Както знаете, във фондация Smokinya работим с международни доброволци, за да помогнем на младежите да намерят европейски възможности, а сега търсим млади хора, които искат да придобият нов работен опит като стажанти в интересна среда, като направят първата си стъпка към мечтаната кариера! Ако се присъедините към нас, ще бъдете запознати с организацията и ще бъдете обучени как работим. Ще бъдете наблюдавани и напътствани по начин, по който сами да си поставяте цели и да научите, практикувате, развивате и овладявате някои важни житейски умения и компетенции; работа в екип, сътрудничество, умение да се учиш, управление на времето, комуникационни и коучинг умения, иницииране на проекти от А до Я и много други! Звучи страхотно, нали? Тогава кликнете върху следния линк и станете част от екипа!

Кандидатствайте сега
Свободно работно място
 

Фондация Smokinya се разраства и въпреки огромните усилия на нашите координатори, преводачи и международни доброволци, имаме нужда от още ръце! Поради тази причина сме повече от щастливи да обявим една фантастична професионална възможност да работите с нас като помощник-администратор в Пловдив. Така че не се колебайте много и кандидатствайте още сега! Освен стабилна, но гъвкава работа, която можете да съчетавате с други обучения или задължения, тя ще ви даде възможност да получите ориентация за работа, засенчване и напътствия за обучение, менторство и коучинг, динамичен опит в мултикултурен екип и няколко компетенции, свързани с меки и твърди умения. За да проверите всички подробности и изисквания, просто отидете и кликнете върху следния линк. Ние ви очакваме!

Кандидатствайте сега
Muses - Младежки обмен
 

Как да си намерим приятели? Как да създадете истинска връзка? Да създадем пространство за уязвимост, съпричастност и разбиране? Как да създадете и поддържате значима връзка? Това са някои от въпросите, с които всеки трябва да се справя в живота, а сега е възможно да се опитаме да намерим и отговори чрез един от най-добрите и креативни начини: Изкуството. Ако смятате, че това може да е вашата чаша чай, отидете на следния линк и се запишете за дванадесет дни в "Музите" - невероятен младежки обмен в Аргос, (Гърция). Вече ви очакват различни национални отбори и дейности, свързани с изкуството, като пеене, танци, разказване на истории и театър. Побързайте, не изпускайте този влак!

Кандидатствайте сега
Поглед към вашата страна от различна перспектива - Младежки обмен
 

Днес живеем в глобализиран свят, в който благодарение на новите технологии можем да разберем какво се случва за секунда. Често обаче не обръщаме внимание на това, което се случва в собствените ни страни, в рамките на собствените ни граници, където младите мигранти се борят с трудностите за по-добро бъдеще. Така че, ако се интересувате от това да научите повече за предизвикателствата на миграционните потоци през 21-ви век, за общуването, доверието и нагласите за толерантност и проактивност чрез театър, ролеви игри и разказване на истории, този осемдневен младежки обмен, организиран от Асоциация Point of VYou във Валени де Мунте (Румъния), е за вас. Станете част от промяната!

Кандидатствайте сега
Лидерство и личностно развитие - курс за обучение
 

Управление на проекти, организационни умения, решаване на конфликти, изграждане на екипи... Това са все високо ценени умения на днешния пазар на труда. Има обаче още една характеристика, изключително търсена от работодателите в повечето сектори, която е трудно да се притежава и още по-сложно да се придобие - лидерството. Сега, благодарение на програма "Еразъм+", имате възможност да участвате в 9-дневен курс на обучение в чужбина, специално насочен към личностното развитие чрез саморефлексия, изобретателност, отговорност и самопознание, като ключови моменти, които ще ви покажат пътя към подобряване на лидерските ви умения и превръщането ви в истински лидер в професионалния и личния ви живот. Освен това той е достъпен през април, юни и юли съответно в Чешката република, Франция и Унгария. Направете промяна, поемете лидерството и кандидатствайте сега!

Кандидатствайте сега
Changemakers - курс за обучение
 

Светът, в който живеем, е в опасност и е необходима промяна. Не след едно десетилетие, не след пет години, а сега, днес. Поради тази причина от Smokinya сме наистина щастливи да обявим възможността за участие в осемдневен обучителен курс в Аргос (Гърция), насочен към подпомагане на младежките работници да разберат изменението на климата и да им дадат възможност да предприемат действия, за да станат приятелски настроени към климата, правейки по този начин първите стъпки за създаване на кампания за климата и превръщайки се в човек, който променя климата. Така че, ако се притеснявате за възобновяемите енергийни източници, замърсяването и глобалното затопляне, може би това ще бъде опитът, който ще ви помогне в личен и професионален план да промените живота си. Кандидатствайте сега!

Кандидатствайте сега
Нови хоризонти - Доброволчество в EKC
 

Искали ли сте някога да отидете на работа във Франция? Ако е така, това е вашият шанс! По програма "Европейски корпус за солидарност" Wipsee, неправителствена организация, която се намира в Понтокс сюр Аур, търси дългосрочни доброволци, които искат да станат част от тяхната организация. Избраните участници ще участват във форуми, ще насърчават международната мобилност и европейското гражданство, ще разпространяват езиковото многообразие, ще организират местни събития или ще създават съдържание в социалните медии, наред с други дейности. Този невероятен проект започва в кратки срокове, така че ако се интересувате, просто попълнете формуляра за кандидатстване, преди да са изчерпани свободните места, и... Bon voyage!

Кандидатствайте сега
Устойчив начин на живот - Доброволчество в ECK
 

Зелени поля, високи планини, спокойни езера, гостоприемни хора... Това е картината, която се появява в съзнанието ни, когато си помислим за Словения, а сега можете да я направите истинска! Според програмата "Европейски корпус за солидарност" в младежкия център "Завод Боб", намиращ се в Любляна, са отворени няколко свободни работни места за работа като дългосрочен доброволец. Насърчаването на неформалното образование, личностното и професионалното израстване, екологичната осведоменост и природното равновесие са само част от темите и задачите, в които ще бъдат въвлечени избраните кандидати по време на това уникално мултикултурно преживяване в чужбина. Как звучи това? Вижте нашия уебсайт тук за повече подробности, обещахме, че ще си заслужава!

Кандидатствайте сега
Цифрова младежка работа - ECK Volunteering
 

Благодарение на Европейската година на младежта Европа е изпълнена с възможности, а Словения има късмет! В допълнение към гореспоменатия проект на ЕСК, Zavod Bob обяви, че търси дългосрочни доброволци за позиция в областта на цифровите технологии, които се интересуват от логистична и техническа подкрепа, управление на социални медии, редактиране на цифрови снимки и видео и разработване на онлайн съдържание. Така че, ако смятате, че профилът ви и най-вече вкусът ви вървят в една и съща посока, пригответе се, защото това професионално приключение започва съвсем скоро, какво чакате? Кандидатствайте сега!

Кандидатствайте сега
Бъдещето е солидарност 2.0 - ECK Доброволчество
 

Вие сте социален работник? Или се интересувате от работа с хора с увреждания в чужбина? Ако отговорът е "да", значи сте късметлии. AMPROS, организация с нестопанска цел, предлага възможността да си сътрудничите с нея в продължение на осем месеца в областта на социалните дейности като доброволец от Европейския корпус за солидарност. И ако да помагате на хора, които се нуждаят от подкрепа, не е достатъчно мотивиращо, нека ви кажем, че проектът ще се осъществява в Сантандер, един от най-красивите региони на северното крайбрежие на Испания. Кликнете върху следния линк и се присъединете към тях още днес!

Кандидатствайте сега

Събития и дейности

Смокиня Подкаст
 

Обичате ли да пътувате? Може би смятате, че бъдещето ви е в чужбина? Или просто обичате да се забавлявате в добра компания? Тогава сте късметлии, защото нашият международен екип наскоро създаде "Смокиня Подкаст" - цифрово и онлайн радиопредаване, което ще засегне много различни теми, свързани с младежта, като заетост, предприемачество, обучение и работа в чужбина, житейски опит и много други! През този първи сезон ще говорим за доброволчеството и Европейския корпус за солидарност с Валентина, Давид, Вики, Светлана и Лоис като представители на тази програма в Пловдив. Ще пропуснете ли този шанс? Кликнете на бутона по-долу и се наслаждавайте, учете, смейте се!

Възпроизвеждане на
Смокиня по улиците
 

Това птица ли е? Това самолет ли е? Не, това е фондация "Смокиня", която се провежда по улиците на Пловдив! Благодарение на ежеседмичните усилия на нашия международен екип от доброволци посетихме университети, учебни центрове, спортни клубове и основните обществени институции с цел да разпространим всички готини дейности и интересни възможности за подобряване на професионалните ви умения в чужбина, които организирахме от нашия офис. Така че не се изненадвайте, ако видите нашите плакати, флаери и стикери навсякъде!

Научи повече
Забавни факти за ЕС
 

Всеки ден чуваме за европейските институции, органи и агенции, за правото, икономиката и политиката на ЕС, които оказват голямо влияние върху националното развитие на всички държави членки. Но какво всъщност знаем за това какво представлява Европейският съюз и как функционира той? С цел да предоставим на нашите последователи подходящата информация, за да разрешим техните съмнения и да задоволим любопитството им, във фондация Smokinya организирахме програма EU Fun Facts, която ще публикуваме в нашите социални медии два пъти седмично. Следете нашите истории и научавайте, докато се забавлявате!

Научи повече
Семинар за глобалното затопляне
 

Според прогнозите на най-уважаваните учени е необходима промяна, за да се избегне природна катастрофа, която би изложила на сериозна опасност живота на Земята. По този начин борбата с глобалното затопляне или ненужното разхищение на храна, енергия, вода и ресурси са едни от най-горещите теми, обсъждани във висшите политически сфери. Благодарение на Кирил, последовател и приятел на "Смокиня", нашите доброволци имаха възможност да получат интензивен вътрешен семинар, насочен към търсенето на възможни решения на тези проблеми. Може би светът няма да бъде променен за един ден, но със сигурност това е една малка първа стъпка!

Научи повече
Да живеем в паралелен свят
 

Както всеки може да прочете в нашите изявления като организация с нестопанска цел, фокусирана върху младежта, в Smokinya вярваме в изграждането на свят, който работи за всички нас, без бариери и ограничения, независимо от вашия пол, възраст, религия, идеи или културен произход. В съответствие с това Маша, нашата мотивирана доброволка от Санкт Петербург, е решена да помага на тези, които се нуждаят от повече подкрепа, като ходи всяка седмица на Паралелно слово. Там тя работи, свири и общува с хора с увреждания, като се възползва от огромната сила, която музиката и физическата активност имат върху емоционалното ни настроение, и благодарение на нея светът е едно малко по-топло място за тези смели хора.

Научи повече

Клуб Смокиня

Социални игри
 

Хората са социални същества, които обичат да са в компанията на други хора, да се забавляват и да се срещат с хора от различни страни. Точно това направи възможен екипът на Smokinya по време на Smokinya Club благодарение на игри като "Лего викторина", "Тиха поща" или "Кой кой е?", в които нашите гости трябваше да докажат знанията си за филми, приказки и песни, уменията си за рисуване и интерпретация, критичното мислене и популярната култура. Най-добрият начин да започнем новия месец, изпълнен с енергия и добро настроение!

Научи повече
Дати за бързо приятелство
 

Предполагаме, че сте чували за тези популярни телевизионни предавания, които се основават на бързи романтични срещи, но... Какво ще кажете, ако те се подготвят само за създаване на нови приятелства? С тази цел в ума си екипът на Smokinya организира очарователна вечер в Jazz Cafe, в която обичайните ни последователи, а също и други нови, трябваше да напишат и отговорят на някои случайни въпроси, като прекарват време с различни хора на всеки две минути. Не можем да бъдем сигурни дали оттогава всички са станали най-добри приятели, но едно е повече от ясно: те се забавляваха и смееха много.

Научи повече
Истински детективски игри
 

Сигурни сме, че вероятно сте гледали стотици сериали и филми за детективи и огромни проучвания, за да разберете тайната самоличност на злодея в историята. Поради тази причина решихме да предложим на нашите гости едно невероятно занимание, което, симулирайки универсалната игра, наречена "Мафия", поставя нашите последователи в сложна ситуация. По този начин някои от тях бяха извършили "престъпление", други бяха детективи, трети - лекари, а останалите - просто невинни цивилни. Но те нямаха представа кой кой е, така че... Как да разрешат загадката? Те могат да ви обяснят преживяванията си по-добре от нас, но що се отнася до техните усмивки, шеги и радост, бихме казали, че се наслаждават на дейността на клуб "Смокиня" като истински деца.

Научи повече
Карнавално парти
 

Не всичко в живота се състои в това да посещаваме големи събития и да извършваме невероятни дейности, които ни отличават от останалите. Понякога това, от което хората се нуждаят, за да бъдат щастливи, е просто време, любов и компания. Вярвайки в това, от фондация Smokinya искахме да направим нещо специално заедно, за да отпразнуваме карнавалното време. По този начин наистина вярваме, че благодарение на уютната обстановка, мотивиращата музика и най-вече на много готините хора, успяхме да създадем невероятна международна атмосфера, в която от нашите доброволци до нашите приятели, колеги и гости прекараха една невероятна вечер, просто играейки забавни игри като "Знаци". Както виждате, щастието не е свързано с пари, а с хора!

Научи повече

KAKBO CЛЕДBA?: MAPT 2022 г.

Mapt 2022
 

Ако ви е харесал февруарският ни календар, препоръчваме ви да се подготвите, защото март може да е студен месец в България, но пък е зареден с невероятни събития; празникът "Добре дошли на пролетта", тиймбилдинг игри, дейности за борба с фалшивите стереотипи и предразсъдъци и диамантът в короната, любимото ни Лингвистично кафене, са само няколко примера. По същия начин се готвят и други малки изненади, така че следете нашите социални медии, за да разберете за тях. Обещаваме, че няма да останете разочаровани!

Научи повече
Какви са опита и успехите на предишните участници?
Научи повече

Благодарим ви, че прочетохте нашия бюлетин

Smokinya Foundation website
Smokinya Foundation Facebook page
Smokinya Foundation Instagram profile
Smokinya Foundation Youtube channel
Smokinya Foundation LinkedIn
Авторско право ©, Всички права запазени.
Авторско право © 2022 Фондация "Смокиня" , Всички права запазени.

Нашият адрес е :
Фондация "Смокиня", ул. "Бетовен" №12, Пловдив 4000, Bulgaria

Тук можете да се отпишете от този списък.