View this email in your browser
English

Информационен бюлетин

Клуб Смокиня
 

От юли клуб Смокиня напредва, а ние с радост организираме ежеседмични срещи вечер, на които каним млади хора да си прекарат добре със забавни активности.

Ето кратък план на това, което се случи през Август, и какво предстои през Cептември!

Научи повече

КРАЙ НА ЛЯТОТО: АВГУСТ 2022 Г.

Обучение, обмен и възможности

Стажове 
 

Както знаете, във фондация Смокиня работим с международни доброволци, за да помогнем на младежите да намерят европейски възможности, а сега търсим млади хора, които искат да придобият нов работен опит като стажанти в интересна среда, като направят първата си стъпка към мечтаната кариера! Ако се присъедините към нас, ще бъдете запознати с организацията и ще бъдете обучени как работим. Ще бъдете наблюдавани и напътствани по начин, по който сами да си поставяте цели и да научите, практикувате, развивате и овладявате някои важни житейски умения и компетенции; работа в екип, сътрудничество, умение да се учиш, управление на времето, комуникационни и коучинг умения, иницииране на проекти от А до Я и много други! Звучи страхотно, нали? Тогава кликнете върху следния линк и станете част от екипа!

Кандидатствайте сега
Възможности за Евродеск
 
Във фондация Смокиня знаем, че ако сте тук и четете тези думи, то е защото се интересувате от Европейския съюз и от това, което се случва в него. Поради тези причини и възползвайки се от Европейската година на младежта, сме повече от убедени, че следните съвети, предоставени от платформата Евродеск, за това как да намерите и да кандидатствате за възможности в чужбина, ще ви бъдат особено интересни. Затова не чакайте повече и ги разгледайте сега! А ако не сте чували за Евродеск, не се притеснявайте, кликнете върху бутона и открийте нов хоризонт от възможности!
Научи повече
Sustainable Me - Курс за обучение
 
Живеем в свят, който понякога се движи твърде бързо и в който може да ни е трудно да посрещнем и да се адаптираме към всички нови промени, които настъпват в наше време. Освен това имаме среща с ангажимента си към глобалната околна среда, за да обърнем сегашните нива на замърсяване и да спрем изменението на климата, което вече е опасна реалност в нашия живот. И така, какво ще кажете, ако ви кажем, че можете да направите и двете? Какво би станало, ако някой ви даде възможност да се откъснете от живота си, за да инвестирате няколко дни, за да научите и да допринесете да направите нещо наистина значимо за природата? Защото това не е шега; Narana Hostopece, неправителствена организация, базирана в Чешката република, търси мотивирани участници, готови да изживеят абсолютно офлайн и изолирано от останалия свят преживяване в сърцето на страната, където ще бъдат обучавани на теми като нулеви отпадъци, устойчив начин на живот, рециклиране или борба с глобалното затопляне. Вие ли сте този човек? Кандидатствайте сега!
Кандидатствайте сега
RadiUnite - Kурс за обучение
 
Знаем, че сте обезпокоени от сложната ситуация, в която се намира светът в момента по отношение на насилието срещу жени, и от мощното въздействие, което социалните и масовите медии могат да окажат върху нашето общество. По този начин, ако сте младежки работник, обучител, фасилитатор или доброволец, загрижен за тези теми, какво чакате? Altradimora ви предлага възможността да участвате в Radi-Unite - задълбочен проект, в който участниците ще се занимават с теми като ненасилствена комуникация, движение на тялото, потисничество, разнообразие, ролята на мъжете, език или уличен тормоз чрез интерактивни лекции и работа в групи, споделяне в кръг, отворени дискусии или диади, както и много други. Проект, макар и да кара младежките работници да преосмислят колективния си образ на мъжа и жената, да повишат осведомеността за половите стереотипи, да се научат как да пускат радиопредавания или да регистрират и споделят радиоподкаст. Не се колебайте повече, присъединете се към тях!
Кандидатствайте сега
Confict Transformation in Youth Work - подготвително посещение
 
Увлечени ли сте по младежката работа? Искате ли да подобрите уменията си за разрешаване на конфликти? Тогава обърнете внимание, защото имате задължителна среща през декември 2022 г. в Оммен, Нидерландия, с обучителен курс, на който по игрив начин ще изследвате тази тема, излизайки извън рамките на идеята за добро и зло, давайки ви нови инструменти за справяне с конфликти в професионална и лична среда. Повече информация ще бъде предоставена скоро, когато ще бъде отворен процесът на кандидатстване, но засега не пропускайте възможността да участвате в "Подготвителното посещение" между 30 септември и 3 октомври - чудесен повод да се включите по-активно, да откриете мястото, където ще се проведе Курсът за обучение, и да си сътрудничите с организаторите. Не се замисляйте много, кандидатствайте още днес и изживейте преживяването!
Кандидатствайте сега
Think Before you Click – Kурс за обучение
 
Доколко сте наясно със света около вас? Знаете ли как да обработвате цялата информация, която получавате? С "Think Before You Click", нов курс за обучение по програма "Еразъм+" от WeUnite, имате възможност не само да развиете съществуващите си умения за медийна грамотност, аналитично и критично мислене, но и да усвоите нови и полезни такива. Участвайте в международен опит в Австрия, обсъждайте и обменяйте гледни точки в семинари, водени от специалисти по социални медии, изключете се от цифровите устройства и станете съзнателен и мъдър потребител на цифровите медии онлайн, в личен и професионален план. Крайният срок наближава, така че тичайте и се регистрирайте сега!
Кандидатствайте сега
Share the Authentic – Kурс за обучение
 
Отделяли ли сте някога секунда, за да се замислите за значението на вашия глас? Бихте ли искали да се научите как да го използвате правилно, за да постигате по-добри резултати в ежедневието си? Ако е така, не можете да пропуснете тази възможност да прекарате десет дни в сърцето на Италия, където ще бъдете обучени да изследвате и изпробвате нови гласови техники и инструменти, които ще ви помогнат да откриете нови функции на гласа и как те влияят на образа, който давате на другите. Ако в момента работите с обществеността или мечтата ви е да го направите, е дошъл моментът да започнете да използвате гласа си професионално; открийте как работи методът на разказване на истории, като включите тялото си в интензивен процес на преживяване, и направете промяна към по-добро в живота си. Няма да съжалявате, запишете се още днес!
Кандидатствайте сега
Lead On - Kурс за обучение
 
Как да стана по-уверен в ролята си на лидер? Кои са силните ми страни, върху които мога да се развивам? Как мога да бъда по-отговорен за въздействието, което оказвам в живота си? Къде намирам вдъхновение за себе си и как мога да стана вдъхновяващ за другите? Ако в главата ви се въртят въпроси като тези, тази възможност определено е за вас. Благодарение на Youthtopia, неформална младежка група, установена в Ираклион (Гърция), и нейния метод на обучение Synergy, сега имате възможност да се превърнете в лидер чрез опит, основан на серия от интензивни курсове за личностно развитие, които са изключително неформални, но се провеждат чрез преживяване, като карат участниците да се занимават с теми и концепции за автоматично поведение, модели, приобщаване, сътрудничество, комуникация, автентичност, почтеност и отговорност, наред с много други аспекти. Поемете лидерството в живота си, кандидатствайте сега!
Кандидатствайте сега

Новини, cъбития и дейности

Смокиня Подкаст
 
Обичате ли да пътувате? Може би смятате, че бъдещето ви е в чужбина? Или просто обичате да се забавлявате в добра компания? Тогава имате късмет, защото нашият международен екип наскоро създаде " Смокиня Подкаст" - цифрово и онлайн радиопредаване, което ще засегне много различни теми, свързани с младежта, като заетост, предприемачество, обучение и работа в чужбина, житейски опит и много други. През този втори сезон ще говорим за доброволчеството, програмите "Еразъм", работата или обучението в чужбина благодарение на личния опит на местни хора и някои от нашите мотивирани участници във фондация "Смокиня". Ще пропуснете ли тази възможност? Кликнете върху бутона по-долу и се наслаждавайте, учете и се смейте.
Възпроизвеждане на
Цели за устойчиво развитие
 
Знаете ли какво представлява Организацията на обединените нации? Чували ли сте за Целите за устойчиво развитие? Във всеки случай сме сигурни, че ще намерите нашата нова статия за интересна и полезна, в която обясняваме причините, поради които през 2015 г. беше предприета тази инициатива за изкореняване на бедността, защита на планетата и осигуряване на мир до 2030 г. Искате ли да знаете какви са тези 17 цели, под които са се подписали повечето държави в света? Кликнете върху следния линк и станете активен член на тази промяна.
Научи повече
Търсачка на възможности на Евродеск
 
Това лято е твърде дълго за вас? Със сигурност не е, ние го знаем. Време е обаче да започнете да обмисляте какво ще правите през следващия курс и в тази връзка с удоволствие ви напомняме, че благодарение на колегите от Евродеск имате в ръцете си възможността да проверите повечето налични възможности за придобиване на опит в чужбина само с едно кликване. Там ви очакват обобщени данни за безвъзмездни средства, доброволческа дейност, стажове, конкурси и много други. Все още ли имате съмнения? Не се притеснявайте, вижте нашето видео и ще видите как страховете ви ще изчезнат. Европейският съюз е за всички и принадлежи на всички, така че се възползвайте от тези значими възможности, обещаваме ви, че те наистина са безценни.
Възпроизвеждане на видео
Една снимка струва хиляди думи
 
Винаги насърчаваме всички вас да направите крачката, да излезете от зоната си на комфорт и да направите нещо, което ще ви помогне да постигнете личните и професионалните си цели в бъдеще. По този начин се казва, че една снимка струва хиляди думи, така че в случай че не сте убедени в участието си в нашите проекти в чужбина, просто погледнете тези препоръки от млади хора като вас, които са участвали в проекти по "Еразъм+" и ЕСК през последните месеци. Открийте историите им, разберете целите им в живота, посмейте се на сладките им спомени и поплачете малко от чувството, което изпитват, след като се сбогуват с всички онези нови приятели, които са срещнали по време на проекта. Но преди всичко размишлявайте за тях! Ако те са могли да го направят, защо не и вие? Ще се радваме на вашите запитвания!
Научи повече
Наследство за всеки: Почистване на хълма Небет тепе
 
Според официалните данни Пловдив е най-старият град в Европа и един от петте най-древни града в света, така че е нормално да се разхождате в Капана и да срещате чужденци от много различни страни; хора, които са дошли в България, за да се насладят на културата ни, да опитат гастрономията ни и да обменят опит с нашите хора. Ето защо и с цел да запазим безопасна и здравословна среда, в която всички да се възползваме от общото ни наследство, екипът ни от доброволци реши отново да вземе ръкавици и чували и да се изправи пред боклука, който се трупаше в един от най-туристическите обекти в града - стария хълм Небет тепе. Не беше нито лесно, нито бързо, но работата им вече даде първите си резултати и не само местните, но и чуждестранните хора признаха усилията им. Нещо, което те са направили само защото вярват, както обикновено казваме, в силата на нашата воля да направим промяна. Заедно следващия път, всички за един и един за всички!
Възпроизвеждане на видео

КЛУБ СМОКИНИЯ

"Еразъм+" и ЕСС - истории и възможности
 
Като акредитирана неправителствена организация в областта на международната мобилност, ние сме наясно с количеството информация, която споделяме с всички вас, нещо, което може да бъде дори непосилно, ако сте нови и се опитвате да направите първите си стъпки в този свят на "Еразъм+" и ЕСК. Поради тези причини нашият екип реши да посвети цял следобед, за да обясни подробно на всички наши поддръжници и гости как работят тези програми на ЕС, какво могат да очакват като участници, от какви предимства могат да се възползват и най-вече защо насърчаваме младите хора да продължат с тях. Нашият международен екип от доброволци направи всичко възможно, но ако все още имате някакви въпроси, не се колебайте да се свържете с нас! Ще бъдем повече от щастливи да ви подкрепим. Присъединете се към нас следващия път и учете, докато се забавлявате!
Научи повече
Работилница за готварски умения
 
Храната има култура, история и връзка, казва американската писателка Уинона Ладук и ние не можем да не се съгласим с нея. Поради тези причини във фондация Смокиня искахме да подготвим едно много специално събитие за тези трудни времена, дейност, която обединява всички наши участници под чадъра на една обща цел; да пекат и ядат хляб заедно! И не става дума за промишлен хляб, а за традиционен домашен такъв, подправен с български съставки. Искате ли да видите резултата? Изгледайте видеото, сигурни сме, че няма да пропуснете следващото ни събитие. С толкова много смях, добра мултикултурна атмосфера и приятни хора, кой ще го направи? Освен това малкият брънч след готварската сесия определено беше черешката на тортата. Не се замисляйте и се присъединете към нас, чакаме ви!
Възпроизвеждане на видео

КАКВО СЛЕДВА?: СЕПТЕМВРИ 2022 Г.

Cептември 2022 г.
 

Краят на лятото наближава, листата започват да падат от дърветата, започва нова академична година... Но Фондация Смокиня все още работи за вас! Вярваме, че след няколко месеца на почивка е време да презаредите енергията си с различни дейности и събития, които подпомагат личните и професионалните ви цели, докато се наслаждавате на международна и здравословна среда, заобиколени от мотивирани млади хора като вас. Така че дръжте се, защото септември е тук и какъв месец е той! Ролеви игри за глобалното затопляне, работилници за гласово изкуство, събития за почистване, майсторски класове по лидерство и международна хуманитарна помощ и много други! Следете нашите социални медии, не изпускайте този влак!

Научи повече
Какъв е опитът и успехите на предишни
участници в нашите курсове по Еразъм+?
Научи повече

Благодарим ви, че прочетохте нашия бюлетин

Smokinya Foundation website
Smokinya Foundation Facebook page
Smokinya Foundation Instagram profile
Smokinya Foundation Youtube channel
Smokinya Foundation LinkedIn
Авторско право © 2021 Фондация "Смокиня" , Всички права запазени.

Нашият адрес е :
Фондация "Смокиня", ул. "Бетовен" №12, Пловдив 4000, Bulgaria

Тук можете да се отпишете от този списък.