View this email in your browser
English

Бюлетин април 2023

B.R.I.G.H.T. Future
Интересувате ли се от къмпинг? Искате ли да започнете ново приключение далеч от шума на града и да поживеете на село?  Имате ли желание за учене и придобиване на нови умения? Тогава тази възможност е за Вас!

Къде? Мраченик, област Пловдив, България
Кога? 31 май - 29 юни 2023 г
Краен срок за кандидатстване: 30 април 2023 г

Фондация Смокиня търси проактивни, креативни хора, които са готови да прекарат 4 седмици с международен екип в България! Ако сте между 18 и 29 години и искате да научите нови неща - кандидатствайте за този проект!
ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ

Дарение от Schneider Electric Bulgaria!

Щастливи сме да ви съобщим, че като част от B.R.I.G.H.T. Future, получихме дарение от Schneider Electric Bulgaria! 

Schneider бяха първите, които ни отговориха, дарявайки и доставяйки 120 палета, с които ще изградим доброволчески лагер в село Мраченик. Палетите ще бъдат използвани и за дейности, свързани с освежаване на селото. 

Екипът ни изказва огромни благодарности на компанията и се надяваме да продължим сътрудничеството си в бъдеще. 

Ако вие също искате да ни подкрепите, може да се свържете с нас на info@smokinya.com. Всеки принос е високо оценен!

Смокиня Събития

Клуб Смокиня
През Април имахме 4 Клуба Смокиня. Първият беше посветен на платформите, чрез които можем да кандидатстваме за възможности в чужбина. На 13-ти Април посетихме Арт галерия, където заедно изразихме емоциите чрез рисуване. На 20-ти Април играхме волейбол. А последният клуб през Април беше на тема Испания, откъдето е един от нашите доброволци. 

Общо за нашите Смокиня Клубове събрахме 45 участници!

Готови ли сте за Май?

Планът на Клуб Смокиня е готов и изглежда обещаващ! Този месец ще има много разнообразни теми, така че всеки може намери подходяща за себе си. Не чакайте, регистрирайте се сега:


НАТИСНЕТЕ ТУК ЗА РЕГИСТРАЦИЯ
 
ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ
Събития за почистване
 
Всеки обича да прекарва свободното си време навън, но не всеки го е грижа за природата. Боклуците са навсякъде. Ето защо решихме да направим нещо по въпроса! През март организирахме два пъти почиствания край река Марица и Сахат Тепе. 
8 Април
След почистването си направихме пикник! 
22 Април
22 човека дойдоха да помогнат за тези 2 събития!

Това не е краят на почистването от нас. За май сме планували още 2 и очакваме и ти да се присъединиш!

Проверете си календара дали сте свободни на 9-ти и 19-ти Май и елате да почистите с екипа на Смокиня. 
Youth Rises Skills

Youth Rises Skills е младежки обмен, организиран от Фондация Смокиня в Пловдив. Участниците имаха възможността да научат повече за предприемачеството, като в същото време много се забавляваха! 

Възползвайте се от тези възможности

Търсят се ESC Доброволци - A4ACTION 
 
Доброволците ще иамт възможност да създадът, организират и вкарат в действие обучителни дейности, създаване на съдържание и административна дейност.

Кога?  Април/Май 2023 – Януари 2024
Къде?  Германещи, Снагов, Румъния
Краен срок за кандидатстване:  Възможно най-скоро

Ако участвате активно в НПО във вашата страна и сте работили с млади хора или деца поне веднъж, този проект е идеален за ВАС!
ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ
Pride Begins
 
Pride Begins е проект за  доброволчески екипи за 38 дни в Рига, Латвия, в който можете да се присъедините и да станете жизнена част от екипа и общността на Active Rainbow, фокусирайки се върху LGBTQIA+ образованието, активизма и изграждането на общност.

When?  3 Май – 9 юни 2023
Where? Рига, Латвия
Краен срок за кандидатстване:  Възможно най-скоро

Ще имате възможност да научите за културата и насърчаването на солидарността, приобщаването, възпитанието и справедливостта в Латвия.
ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ
Fly to the next rainbow
 
Искате ли да научите как да работите с цел пълно социално приобщаване? Желаете ли да се занимавате с темата за социалното приобщаване чрез театър? Търсите ли възможност за личностно и социално израстване? Ако да, този обучителен курс е идеален за Вас!

Кога? 6 - 13 юни 2023 г. (вкл. дни за пътуване)
Къде? Ровинялия, Парма - Италия
Краен срок за кандидатстване:  Възможно най-скоро

Този обучителен курс има за цел да проучи темата за социалното приобщаване чрез театрални методи.
ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ

New Era

New Era е кракосрочен доброволчески проект, чрез който може да изживеете в Hopeland, еко пространство от 7 акра в южна Гърция, фокусирайки се върху устойчивостта и създането на своята мечтана общност с още 14 доброволци от цяла Европа.

Кога? 9 юни - 10 юли 2023 г. 
Къде? Hopeland, Гърция
Краен срок за кандидатстване:  Възможно най-скоро

Използвайте ръцете, ума и креативността си, за да подкрепите настаняването на групови обучения и резиденции, за подобряването на мястото и да се свържете с местната общност на Hopeland.
ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ

Earthlinks

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ

Volunteering Summer Fest 2


Volunteering Summer Fest 2 е голям доброволчески фестивал с продължение от 1 месец, който включва публични събития като концерти и експозиции.

Кога? 12 юни – 12 юли 2023 г
Къде? Берголо, Италия
Краен срок за кандидатстване: Възможно най-скоро

Доброволците ще участват в ръчна работа, свързана със зелените площи на селото, в изграждането на къщички на дървета с подкрепата на организация Buitendoor от Холандия, в управлението на събития и в организирането на лятно училище за тийнейджъри.
ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ
Eyes Wide Open

Eyes Wide Open цели създаването на здрава общност сред природата, като същевременно се фокусира върху практически дейности (градинарство и строителни дейности), достигане до местното общество (организиране на местен фестивал) и дейности за дигитализация на наследството.

Кога? 1 – 31 юли 2023 г. 
Къде? Берголо, Италия
Краен срок за кандидатстване: Възможно най-скоро

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ
Health Common Good

Изживейте един месец в Hopeland, еко място от 7 акра в южна Гърция, фокусирано върху устойчивостта и съвместно създаване на вашата мечтана общност.

Кога? 11 юли – 11 август 2023 г. 
Къде? Hopeland, Гърция
Краен срок за кандидатстване: Възможно най-скоро

Вложете труда, ума и креативността си в подобряването на мястото, създаването на грижовна общност и в общуването с местните жители в Hopeland и отвъд.

 
ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ

DreamShapers 3.0

Dreamshapers 3.0 е младежки обмен, където можете да изживеете усещането да сте в международна общност от 40 млади хора от 8 страни на Европа, откривайки какво наистина означава находчивост и предприемачество.
 

Кога? 22 юли – 3 август 2023 г
Къде? Холоко, Унгария
Краен срок за кандидатстване: Възможно най-скоро

Изпитайте как можете да учите и да се забавлявате едновременно, докато се наслаждавате на зашеметяващата унгарска природа.

 
ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ

Greenovation 3.1

Преживейте 6 седмици в Hopeland, еко място от 7 акра в южна Гърция, фокусирано върху устойчивостта и съвместно създаване на вашата мечтана общност с още 15 доброволци от цяла Европа.

Кога? 12 Август – 22 Септември 2023
Къде? Hopeland, Гърция
Краен срок за кандидатстване:  Възможно най-скоро

 
ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ

FOOD LAB

Food Lab е младежки обмен за повишаване на осведомеността за устойчивото развитие, изменението на климата и за поставяне под въпрос на централната роля на храната в нашите общества, и по-специално на проблема с хранителните отпадъци.

Кога? 5 - 25 септември 2023 г
Къде?  Лозер, Франция 
Краен срок за кандидатстване:  Възможно най-скоро

В динамиката на неформалното образование, участниците ще могат да „правят и живеят заедно“ и всеки участник ще носи отговорност за ежедневния живот на групата.

 
ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ
Възможности с Eurodesk
 

Във фондация Смокиня знаем, че ако сте тук и четете тези думи, това е защото се интересувате от Европейския съюз и какво се случва там. Поради тези причини, и като се възползваме от Европейската година на младежта, ние сме повече от убедени, че ще намерите съвети, предоставени от Евродеск платформата за това как да намерите и кандидатствате за възможности в чужбина. Така че не чакайте повече и разгледайте сега! И ако не сте чували за Евродеск, без притеснения, щракнете върху бутона и открийте нов хоризонт от възможности!
 

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ
Искате ли да знаете повече за ЕКС?

Ако се интересувате от дългосрочно доброволчество в чужбина по програма Европейски Корпус за Солидарност.
 
ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ
Какъв е опитът и успехите на предишните участници в нашите курсове по Еразъм +?
ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ

Благодарим ви, че прочетохте нашия бюлетин!

Smokinya Foundation website
Smokinya Foundation Facebook page
Smokinya Foundation Instagram profile
Smokinya Foundation Youtube channel
Smokinya Foundation LinkedIn
Авторско право © 2023 Фондация "Смокиня", всички права запазени.


Нашият имейл адрес е info@smokinya.com :
Фондация Смокиня, ул. "Бетовен" №12, Пловдив, Bulgaria

Искате ли да промените начина, по който получавате тези имейли?
Можете да да се отпишете от този списък.