View this email in your browser
English

Бюлетин септември 2023

Обучителен курс, организиран от нас!
Ultimately Advanced | Обучителен курс в България
 
Курсът има за цел да подкрепи работници в младежкия сектор, учители и треньори в развитието на техни индивидуални практики. Той ще подпомага тези професионалисти в установяването на собствени подходи, насърчавайки разнообразието чрез включването на участници от различни страни и култури, насърчавайки устойчивост в професионалните пътища и развивайки мислене, насочено към европейско ниво.

Курсът включва обучение по лидерство и отговорност за работници в младежкия сектор, треньори и учители, както и улеснява обмена на най-добри практики, иновативни методи и възможности за мрежово взаимодействие сред колеги. Програмата на проекта е проектирана да ви подкрепи в осъзнаването на вътрешните и външни ви "игри". Тя е силно експериментална, предизвикателна и интензивна по отношение на работните часове.


Кога?  6 - 15 ноември 2023 г. (вкл. дни за пътуване)
Къде?  Пловдив, България

Краен срок: 8 октомври 2023 г.
ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ

Смокиня Събития

Клуб Смокиня
 
През септември имахме 4  Смокиня Клуба. На първия прекарахме четвъртъчната вечер на пикник край река Марица! След това на 12-ти септември продължихме активната си дейност в клуб "Смокиня" и проведохме волейболен мач в Младежкия център. За Клуб номер 3 се срещнахме до Младежки хълм и заедно изкачихме най-големия хълм в Пловдив. И накрая, последният Смокиня Клуб беше посветен на настолните игри и го прекарахме на нашия таван!
Събития за почистване
 
Докато мнозина се наслаждават на свободното си време на открито, не всеки дава приоритет на грижата за външната среда. За съжаление отпадъците са често срещан проблем. Затова ние продължаваме с инициативата да се справим с този проблем!

Проведохме нови почистващи дейности в гр. Пловдив. През август организирахме две събития за почистване, този път те се проведоха в квартал Гагарин а и край река Марица! Благодарение на усилията на всички участници, ние направихме нашия район по-добро място!
13-ти септември
27-ти септември
Предстоящи събития

Възползвайте се от тези възможности

New Sprouts | Курс на обучение в Гърция
С този опит ще направите крачка напред. Вземате предприемаческия си ум, любовта си към природата и желанието да се свържете с ценностите и дълбоката си същност, за да създадете свой собствен проект.

Кога?  31 октомври - 11 ноември 2023 г.
Къде?  Аргос, Гърция

Краен срок:  ВЪЗМОЖНО НАЙ-СКОРО
3  места за българи
ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ
Beyond Labels | Курс на обучение в Чехия
 
Курс за обучение по транскултурност и свързаност чрез неформално образование и работа с младежи.

Кога?  28 ноември - 7 декември 2023 г.
Къде? Судислав над Орлици, Чехия

Краен срок:  ВЪЗМОЖНО НАЙ-СКОРО
2-3 места за българи
ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ
Дългосрочен проект на ЕКС в Полша
 
Група от 35 доброволци от страните партньори на ЕСК пристигат в Киелце, Полша, за да работят в различни образователни институции: начални училища, детски градини и младежки център, културни институции и нашия офис през учебната 2023/2024 г.

Кога?  Септември/октомври 2023 г. - продължителност 8 месеца
Къде? Киелце, Полша

Краен срок: ВЪЗМОЖНО НАЙ-СКОРО
ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ
Practify | Младежки обмен в Унгария
 
Младежки обмен насочен към въвеждане и практикуване на полезни житейски умения - от основни до междуличностни - като инструмент за насърчаване на предприемаческото мислене и независимостта. Опитайте живота в международна общност от млади хора.

Създавайте, работете, сътрудничете си и постигайте целите си.

Кога?  24 - 31 октомври 2023 г.
Къде? Холоко, Унгария

Краен срок:  ВЪЗМОЖНО НАЙ-СКОРО
 
ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ
KEN | Дългосрочно доброволчество на ЕСК в Румъния
Чрез този проект се цели насърчачането на социалното приобщаване и активното участие, солидарността и разнообразието, доброволчеството и участието на по-малко възможности в категориите на младежите от селските райони и пренебрегнатите общности в област Бакъу, Румъния.

Кога?  Септември 2023 г. - февруари 2024 г.
Къде? Брашов, Румъния

Краен срок: ВЪЗМОЖНО НАЙ-СКОРО
Time To Move Събития
 
На 12-ти и 26-ти октормври ви каним на две вълнуващи събития, свързани с кампанията "Time to Move" не мрежата Eurodesk. Присъединете се към нас и открийте увлекателни начини да изследвате Европа!

През тези два невероятни дни ще имате възможността да се включите в интригуващи дискусии, които ще разкрият разнообразието и възможностите пред младежите в Европа. Открийте как тази кампания на Eurodesk отваря врати за нови приключения и пътища в голямото разнообразие на нашата континентална общност. Ще научите повече за програмите "Еразъм+", "Европейски Корпус за Солидарност" и мрежата на "Евродеск".

Събитие 1
Кога?  12 Октомври - 18 ч
Къде? ул. Бетовен 12, Пловдив

Събитие 2
Кога?  26 Октомври - 15 ч
Къде? ул. Йоаким Груев 7, Капана, Пловдив
Възможности с Eurodesk

Във фондация Смокиня знаем, че ако сте тук и четете тези думи, това е защото се интересувате от Европейския съюз и какво се случва там. Поради тези причини, и като се възползваме от Европейската година на младежта, ние сме повече от убедени, че ще намерите съвети, предоставени от Евродеск платформата за това как да намерите и кандидатствате за възможности в чужбина. Така че не чакайте повече и разгледайте сега! И ако не сте чували за Евродеск, без притеснения, щракнете върху бутона и открийте нов хоризонт от възможности!

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ
Искате ли да знаете повече за ЕКС?

Ако се интересувате от дългосрочно доброволчество в чужбина по програма Европейски Корпус за Солидарност, разберете повече с линка по-долу.
ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ
Какъв е опитът и успехите на предишните участници в нашите курсове по Еразъм +?
ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ

Благодарим ви, че прочетохте нашия бюлетин!

Smokinya Foundation website
Smokinya Foundation Facebook page
Smokinya Foundation Instagram profile
Smokinya Foundation Youtube channel
Smokinya Foundation LinkedIn
Авторско право © *2023* *Smokinya Foundation*, Всички права запазени.
*|IFNOT:ARCHIVE_PAGE|* *|LIST:DESCRIPTION|*

Нашият адрес е :
*|HTML:LIST_ADDRESS_HTML|* *|END:IF|*

Искате ли да промените начина, по който получавате тези имейли?
Можете да актуализирате предпочитанията си или да се отпишете от този списък.

*|IF:REWARDS|* *|HTML:REWARDS|* *|END:IF|*2023