View this email in your browser
English

Информационен бюлетин

Клуб Смокиня

От юли клуб Смокиня напредва, а ние с радост организираме ежеседмични срещи вечер, на които каним млади хора да си прекарат добре със забавни активности.
 

Ето кратък план на това, което се случи през Май, и какво предстои през юни!

Научи повече

СЛЪНЦЕ, РОЗИ И МНОГО ДЕЙНОСТИ: МАЙ 2022 Г.

Обучение, обмен и възможности

Стажове
 

Както знаете, във фондация Смокиня работим с международни доброволци, за да помогнем на младежите да намерят европейски възможности, а сега търсим млади хора, които искат да придобият нов работен опит като стажанти в интересна среда, като направят първата си стъпка към мечтаната кариера! Ако се присъедините към нас, ще бъдете запознати с организацията и ще бъдете обучени как работим. Ще бъдете наблюдавани и напътствани по начин, по който сами да си поставяте цели и да научите, практикувате, развивате и овладявате някои важни житейски умения и компетенции; работа в екип, сътрудничество, умение да се учиш, управление на времето, комуникационни и коучинг умения, иницииране на проекти от А до Я и много други! Звучи страхотно, нали? Тогава кликнете върху следния линк и станете част от екипа!

Кандидатствайте сега
Възможности за Евродеск
 
Във фондация Смокиня знаем, че ако сте тук и четете тези думи, то е защото се интересувате от Европейския съюз и от това, което се случва в него. Поради тези причини и възползвайки се от Европейската година на младежта, сме повече от убедени, че следните съвети, предоставени от платформата Евродеск, за това как да намерите и да кандидатствате за възможности в чужбина, ще ви бъдат особено интересни. Затова не чакайте повече и ги разгледайте сега! А ако не сте чували за Евродеск, не се притеснявайте, кликнете върху бутона и открийте нов хоризонт от възможности!
Научи повече
Младежки водач - курс за обучение
 
Като младежка неправителствена организация и официален Евродеск Мултиплейър, във фондация Смокиня имаме удоволствието да ви съобщим, че между 30 август и 9 септември ще бъдем домакини на основното обучение по синергия "Младежки водач"; едно много интензивно преживяване за тези, които искат да излязат от зоната си на комфорт и да открият себе си. Така че ако сте готови да поставите под въпрос негативните си убеждения, да си поставите дългосрочни цели, да придобиете увереност в себе си, да поемете отговорност за действията си, да забравите предишните си предразсъдъци и да се замислите за действията, които предприемате, това наистина е за вас. Кандидатствайте сега и бъдете добре дошли в новия си живот!
Кандидатствайте сега
Upskilled - Курс за обучение по личностно развитие
 
Радваме се да ви съобщим, че проектът "Upskilled" е тук, като едно от най-важните обучения! Замислен като обучителен курс за младежки работници, младежки лидери и млади предприемачи, благодарение на това преживяване всички участници ще имат възможност да подобрят уменията си за мониторинг и да разберат как да създадат истинско въздействие. Нещо, което твърдо се основава на метода за интензивно учене и управление, наречен Теория U, чиито принципи са написани, за да помогнат на политическите лидери, държавните служители и мениджърите да преодолеят миналото непродуктивно поведение. Една супер интензивна програма, която ще задоволи изискванията и на най-взискателните кандидати, желаещи да учат и творят. Така че, ако сте готови за това, попълнете формуляра си за кандидатстване сега!
Кандидатствайте сега
Умения за живот чрез предприемачество - Младежки обмен
 
Какво ще кажете да прекарате пет дни в Австрия, заобиколени от хора от повече от осем различни държави? Интересувате ли се да подобрите и развиете своите предприемачески умения? Тогава това е за вас! Кандидатствайте сега за този младежки обмен и започнете да се учите на самоосъзнаване и стратегии за разрешаване на лични и професионални предизвикателства, вътрешна мотивация, работа в екип и техники за вземане на решения. Побързайте, свободните места се изчерпват бързо!
Кандидатствайте сега
Ние растем - курс за обучение
 
Във фондация Смокиня се гордеем, че помагаме на хората да намерят своя път, като им предоставяме инструментите, от които се нуждаят, за да постигнат личностно и професионално развитие. Но сега с удоволствие съобщаваме, че ще бъдем основни организатори и домакини на един много интензивен и задълбочен курс за изграждане на капацитет на младежки НПО. Така че, ако сте лидер, главен представител на друга организация, това е вашият шанс да разберете как да увеличите интегрирането на добри практики и нови методи в ежедневните дейности, да създадете сътрудничество с организации, действащи в различни социални, образователни и трудови области, да планирате стратегически професионалното развитие на персонала във връзка с индивидуалните нужди и организационните цели или да изградите мрежи от международни контакти, да участвате активно в обществото и да развиете чувство за европейско гражданство и идентичност наред с много други аспекти. Вратите ни са отворени, очакваме ви. Кандидатствайте сега!
Кандидатствайте сега
Лидерство и личностно развитие - курс за обучение
 

Управление на проекти, организационни умения, решаване на конфликти, изграждане на екипи... Това са все високо ценени умения на днешния пазар на труда. Има обаче още една характеристика, изключително търсена от работодателите в повечето сектори, която е трудно да се притежава и още по-сложно да се придобие - лидерството. Сега, благодарение на програма "Еразъм+", имате възможност да участвате в 9-дневен курс на обучение в чужбина, специално насочен към личностното развитие чрез саморефлексия, изобретателност, отговорност и самопознание, като ключови моменти, които ще ви покажат пътя към подобряване на лидерските ви умения и превръщането ви в истински лидер в професионалния и личния ви живот. Освен това той е достъпен през април, юни и юли съответно в Чешката република, Франция и Унгария. Направете промяна, поемете лидерството и кандидатствайте сега!

Кандидатствайте сега
Младежта за Зелена сделка на ЕС - Младежки обмен
 
Харесва ли ви всичко, свързано с Европейския съюз? Искате ли да научите повече за политиките, които се разработват там? Загрижени ли сте за глобалната екологична ситуация? Ако е така, сега имате възможност да направите промяна. Как? Благодарение на програма "Еразъм+" и на проекта, чийто домакин е Environment Engineering Group в Джазак, Сърбия, хората, които се интересуват от тези теми, могат да участват в интензивен младежки обмен, посветен на целите, задачите и областите на политиките на ЕС в областта на "зелената сделка", как да прилагат тази информация в ежедневието и да станат активни граждани, способни да се справят с изменението на климата. Невероятна и ползотворна възможност да научите повече за значението на биоразнообразието и опазването на екосистемите. Не оставайте безучастни, а се включете в проекта!
Кандидатствайте сега
Танцувай с цветовете си - Младежки обмен
 
Какво ще кажете за няколко дни в чужбина, за да се обучавате в личностно развитие? Звучи добре, нали? Тогава сте късметлии, защото фондация Olde Vechte ви предлага възможността да участвате в незабравим младежки обмен в Оммен, Нидерландия, в началото на септември. Една чудесна възможност, отворена за обикновени участници, а също и за тези, които са подготвени да станат лидери на екипи, където всички ще участват в дейности, свързани с танци, изразяване на емоции чрез стилове на движение, свързване с другите и придобиване на жизнена енергия и творчество. Ако искате да научите повече, не се колебайте и както обичаме да казваме, кандидатствайте сега!
Кандидатствайте сега

Новини, cъбития и дейности

Смокиня Подкаст
 
Обичате ли да пътувате? Може би смятате, че бъдещето ви е в чужбина? Или просто обичате да се забавлявате в добра компания? Тогава сте късметлии, защото нашият международен екип наскоро създаде "Смокиня Подкаст" - цифрово и онлайн радиопредаване, което ще засегне много различни теми, свързани с младежта, като заетост, предприемачество, обучение и работа в чужбина, житейски опит и много други! През този първи сезон ще говорим за доброволчеството и Европейския корпус за солидарност с Валентина, Давид, Вики, Светлана и Лоис като представители на тази програма в Пловдив. Ще пропуснете ли този шанс? Кликнете на бутона по-долу и се наслаждавайте, учете, смейте се!
Възпроизвеждане на
Ден на Европа 2022
 
На всеки 9 май празнуваме Деня на Европа, който е важно събитие за целия континент и специално за фондация Смокиня, като младежка неправителствена организация и официален Евродеск Мултиплейър. Дали обаче хората наистина знаят какво отбелязват? С цел да решим този малък въпрос, решихме да обясним в дълбочина, но с доброто настроение, което ни определя, истинското обяснение зад този празник, и според реакцията на хората можем да кажем, че той е доста неизвестен. Например, звучи ли ви познато Декларацията на Шуман? Или пък скритото намерение да се избегне нова война в сърцето на Европа? Ако не, не се притеснявайте, просто тичайте и разгледайте статията на нашия уебсайт. В края й има малка изненада!
Научи повече
Смокиня на улицата
 
"Не ме спирайте сега" се пее в песента на Queen, изпълнена от Фреди Меркюри, и във фондация Смокиня определено правим компромис с тази идея. Следователно няма значение дали е 35 градуса или 0; нашият мотивиран екип ще изпълни задачата си да раздава листовки и да споделя плакати, за да разпространи това, което прави като младежка организация! Така че, ако видите логото на нашите трици навсякъде, от училища и университети до сгради на институции, не се изненадвайте. Искаме да направим истинска промяна в света, като започнем от Пловдив, и ни е необходима много повече помощ! Така че, ако се интересуваш от това да станеш част от нашия екип, просто следвай песента и а ние правим въпреки препятствията, не позволявай на това нищо да те спре сега.
Научи повече
Майсторски клас по зумба
 
Слънчев ден, синьо небе, добри приятели, шумът на реката и здравословни занимания... Какво друго може да се иска за един перфектен ден? Знаем отговора: клас по зумба. Във връзка с това Маша, нашата доброволка от Санкт Петербург, направи избора да организира отворено събитие в крайречната зона на Марица с акцент върху сесията по зумба, а ние можем да кажем само следното: Браво! Заниманието имаше пълен успех, включиха се много хора на различна възраст и най-важното - всички упражнявахме телата си, следвайки ритъма на музиката и указанията на истински професионален треньор. Любопитно ли ви е? Тогава проверете в социалните ни мрежи и следващия път разклатете тялото си с нас!
Научи повече
Търсите нови хоризонти: Марися
 
Във фондация "Смокиня" имаме невероятен екип, който вече познавате, винаги мотивиран да продължи напред с всички дейности и проекти, които развиваме като младежка неправителствена организация. Въпреки това има толкова много предизвикателства и работа за вършене, че имаме нужда от още повече ръце! В съответствие с това сме повече от щастливи да ви представим Марися, нашия нов смел член на екипа, която наскоро пристигна от Москва, за да се присъедини към нас с нашата цел да създадем свят, който работи за всички. Завършила психология и френска литература, с прословути познания по поезия, фотография и чужди езици, тя е дошла от толкова далече, за да допринесе с двете си ръце за истинска промяна, която да започне от тук, в Пловдив. Добре дошла у дома, Марися!
Научи повече
Невъзможна мисия? Нов живот за една стара къща
 
Повечето от вас вече ни познават. Били сте в нашия офис, споделяли сте времето си с нашите доброволци и сте участвали в нашите проекти и дейности. Сигурни сме, че сте забелязали, че се опитваме да възстановим старинната сграда, в която се помещава офисът ни; процес, който върви стъпка по стъпка и малко по малко, тъй като все още има много работа за вършене и нямаме толкова много ръце, колкото ни се иска. Така, след известно време обмисляне, екипът на Смокиня взе решение да се изцапа и да започне да ремонтира сутеренния етаж на нашата сграда с цел да я превърне в прохладно и старинно място, където да можем да организираме повече готини събития с всички вас през това горещо лято. Няма да е лесно, но нещата, които си струват, никога не са лесни. Вече сме започнали, така че ако искате да ни подадете ръка, не се колебайте и елате тук, подкрепата ви ще бъде повече от добре дошла!
Научи повече

КЛУБ СМОКИНИЯ

Парти за рождения ден на Смокиня
 
Както вече знаете, във фондация Смокиня сме щастливи да помагаме на младите хора да се развиват в личен и професионален план благодарение на нашата подкрепа. Поради тези причини преди няколко дни решихме да отпразнуваме шестата годишнина на Смокиня, като подготвим парти за рождения ден с всички хора, ангажирани с нашата организация; гости, приятели, участници в проекти, преводачи, учители, счетоводителиһттр.... И беше невероятно! Здравословна домашна храна, свежи напитки, традиционна българска музика на живо и най-вече възможно най-добрата компания. Така че можем само да ви кажем: "Благодаря" на всички от сърце; благодаря ви за верния компромис, за радостта, която внасяте във всяка дейност, която подготвяме, и за това, че избрахте Смокиня за втори дом, а нашия екип - за второ семейство. Това нямаше да е възможно без вас!
Възпроизвеждане на видео
Симулация на Парламента на ЕС
 
Знаем, че си падате по ЕС, така че какво по-хубаво и забавно от това да участвате в симулация на дискусия в Европейския парламент? Не беше лесно да се подготви и целият екип от доброволци трябваше да работи усилено, но сме много доволни от резултата! Така нашите смели участници трябваше да влязат в ролята на различни фалшиви политически партии, които трябваше да обсъдят проектозакон, предложен от Комисията на ЕС, за насърчаване на културните забележителности в държавите-членки. И те не само се справиха добре, със страст и убеденост, но и открихме в тях истински лидери, които научиха и разбраха сложния процес, развиван всеки ден в европейските институции. Обърнете внимание и не пропускайте следващата дейност, свързана с тази тема, обещаваме, че ще ви хареса.
Научи повече
Рисуване на емоциите ви
 
Как се чувствате, когато гледате филм? А когато слушате определена песен? Това са интересни въпроси, които малко хора наистина знаят, а в най-добрия случай пренебрегват факта, че техните чувства могат да бъдат абсолютно различни от тези на другите. По този начин преди няколко дни нашата решителна стажантка Елена подготви много интензивно събитие, в което гостите ни трябваше да обърнат внимание на различни музикални жанрове, стари и съвременни, като първо слушаха оригинални и римейк песни, а след това и известни, и съвсем неизвестни филми. Основната цел на това занимание беше да споделят и сравнят с останалите какъв вид чувства са изпитвали в себе си, размишлявайки защо те не са били толкова сходни, колкото можеше да се очаква. Резултатът беше изненадващо ползотворен, а времето, прекарано там заедно, неповторимо прозрачно и честно, така че можем да кажем, че поне за малко всички забравихме притесненията си, за да се превърнем в обикновени човешки същества с големи сърца. Няма думи, с които да го опишем, така че елате в клуб Смокиня и го опитайте сами!
Научи повече
Игри на открито
 
Хубавото време е тук, така че защо да скучаем вкъщи? Във фондация Смокиня ви насърчаваме да раздвижвате тялото си и да правите нещо смислено всеки ден и поради тези причини решихме да поемем инициативата и да организираме първата си дейност на открито за тази 2022 г. В съответствие с нея отпразнувахме комбинация от различни интересни отборни игри като "Банг", която провери способността на нашите участници да работят заедно, да подобрят паметта си, да приложат на практика рефлексите си и, разбира се, да бъдат креативни, докато се забавляват. Имайки предвид усмивките, които видяхме, и смеха, който чухме, сме сигурни, че те се забавляваха толкова много, колкото и ние по време на планирането. Бъдете готови за следващата!
Научи повече

КАКВО СЛЕДВА?: ЮНИ 2022 Г.

юни 2022 г.
 

Мислите ли, че май беше луд месец? Тогава изчакайте да видите календара ни за юни и ще останете изумени! Занимания по актьорско майсторство и създаване на филми, уроци по традиционни народни танци, преживявания в областта на любовта към себе си, събития за рециклиране и почистване, всякакви игри и дейности на открито и много, много нови проекти за заминаване в чужбина през лятото! Така че не губете още енергията си, тя ще ви е необходима!

Научи повече
Какъв е опитът и успехите на предишни
участници в нашите курсове по Еразъм+?
Научи повече

Благодарим ви, че прочетохте нашия бюлетин

Smokinya Foundation website
Smokinya Foundation Facebook page
Smokinya Foundation Instagram profile
Smokinya Foundation Youtube channel
Smokinya Foundation LinkedIn
Авторско право © 2021 Фондация "Смокиня" , Всички права запазени.

Нашият адрес е :
Фондация "Смокиня", ул. "Бетовен" №12, Пловдив 4000, Bulgaria

Тук можете да се отпишете от този списък.